Érdekességek a kávéról, egy kávé mellé

A kávé néhány évvel ezelőtt egyszerű élvezeti cikknek számított, ami segített reggel felkelni vagy az esti műszakban, esetleg egy kiadós ebéd után ébren maradni. Mára sok minden megváltozott.

Ezért fejlesztettük ki a Mizo Coffee Selection kávécsaládot, mely minőségi kávéból kínál hagyományos és modern kávékülönlegességeket, visszazárható dobozban. Így oda viheted a kávézás élményét, ahova csak szeretnéd!

És ezért készítettük ezt a kis füzetet, melyből sok-sok érdekességet tudhatsz meg a kávéról és a kávézásról.

Tovább olvasom

A kávé legendája

A kávé eredete a múlt homályába vész, de a legendák sejtetni engedik, hogy a kávéfogyasztás története több mint 2000 éves. A legendák nagy része a Közel-Keletről származik.

Az egyik történet szerint:
„Ali ben Omar elindult...

Tovább olvasom

A kávé történelme, mi is az a kávé?

A kávé hazájának Etiópiát tekintjük, de a kutatások szerint tudatos, ültetvényeken való termesztése és fogyasztása először Jemenben valósult meg, a XV. században.

Az első, kávéval megrakott hajó 1570-ben futott be Velence kikötőjébe.

Tovább olvasom

Hogyan lesz a kávéból kávé?

A kávé feldolgozása szakértelmet és körültekintést igényel. Szüretelését kézzel végzik, mert csak a piros, érett szemek használhatók fel. Gyorsan megromlik, így leszedés után azonnal megkezdik a feldolgozást. Ez termőhelytől függően, kétféle módon történhet.

Tovább olvasom

Kávézás a világ körül

Ahogy a kávé egyre inkább meghódította a világot, úgy alakították ki az egyes nemzetek a rájuk jellemző szokásokat és kávévariációkat. Még Európán belül is markánsan különböznek a Törökországhoz közeli Balkán térség és a nyugat-európai államok kávéfőzési szokásai. A globalizáció azonban egyre inkább elmossa a határokat, így a legnépszerűbb nemzetekre jellemző különlegességeket ma már a világ szinte minden kávézójában kérhetjük.

Tovább olvasom

Mizo Coffee Selection

A Mizo Coffee Selection kávéitalcsalád minden tagját arra terveztük, hogy magaddal vihesd a kávézás élményét.

Termékek