Hogyan lesz a kávéból kávé?

A kávé feldolgozása szakértelmet és körültekintést igényel. Szüretelését kézzel végzik, mert csak a piros, érett szemek használhatók fel. Gyorsan megromlik, így leszedés után azonnal megkezdik a feldolgozást. Ez termőhelytől függően, kétféle módon történhet.

Azokon a területeken, ahol a napsütéses órák száma magas, a kellően érett magokat négy hétig is szárítják a napon, majd egy hántológép segítségével elválasztják a húsos részt a babszemtől. Ahol viszont csapadékosabb az időjárás, ott a szétválasztással kezdik a folyamatot, majd a babot – folyamatos mosás mellett – speciális folyadékban áztatni kezdik, és a kellő áztatás után következik csak a 10-14 napos szárítási folyamat.

A szárítás után mindkét esetben a válogatás, majd a fokozatosan emelkedő hőfokon történő pörkölés következik. A pörkölés után derül ki, milyen a kávé minősége, intenzitása, erőssége és illata.

Előző cikk Következő cikk

Mizo Coffee Selection

A Mizo Coffee Selection kávéitalcsalád minden tagját arra terveztük, hogy magaddal vihesd a kávézás élményét.

Termékek