Előételek

Csilis avokádókrém pirítóssal

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

 

1
nagyobb, érett avokádó
1
csili
2 gerezd
fokhagyma
1
közepes lila hagyma
6-7 dkg
Mizo Boci tömlős sajt
6
koktélparadicsom
1
petrezselyemszál
1
evőkanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
teljes kiőrlésű, pirított kenyérszeletek

Elkészítés

 

Az avokádót félbevágjuk, a magját kiszedjük, a gyümölcshúst kanállal kivájjuk. 
Aprítógépben a lila hagymát felaprítjuk, hozzáadjuk az avokádót, a sajtot, a felcsíkozott csilit, a fokhagymát, a citromlevet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a géppel krémesre kevertetjük. A paradicsomot felnegyedeljük, és a kencéhez vegyítjük.
A krémet a pirított kenyérszeletekre kenjük, majd tányérra rendezve tálaljuk.