Desszertek

Egyszerű joghurttorta

Készítette
Bönde Attila
 

Hozzávalók

26-28 cm átmérőjű tortaformához 

az alaphoz:

30 dkg
kekszmorzsa
15 dkg
Mizo teavaj

a krémhez:

50 dkg
Mizo mascarpone
50 dkg
Mizo natúr joghurt
2 db
tojás
3 csapott evőkanál
liszt
3 csapott evőkanál
porcukor
1/2
vaníliarúd kikapart magja
kevés
citromhéj reszelt héja

a tálaláshoz:

ízlés szerint
friss bogyós gyümölcsök vagy lekvár

Elkészítés

 

A vajat felolvasztjuk, majd a kekszmorzsához adjuk. Jól elkeverjük, és a tortaforma aljába nyomkodjuk. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük kb. 10 percre.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tojást eldolgozzuk a porcukorral, és hozzávegyítjük a mascarponét. Folyamatos, de óvatos kevergetés mellett beleforgatjuk a joghurtot, majd a lisztet is. Közepesen sűrű krémet kell kapnunk. Végül a vanília kikapart magjaival és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A krémet a sütőből kivett tortaalapra öntjük. Elsimítjuk, majd 40-50 percig tovább sütjük.
Miután a torta teljesen kihűlt, 6-8 órát hűtőben dermesztjük. Friss bogyós gyümölcsökkel vagy lekvárral tálaljuk.