Desszertek

Gyors túrós sütemény

Készítette

 

Hozzávalók

 

25 × 36 cm-es formához

5 dl
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
3 dl
porcukor
2 csomag
vaníliás cukor (20 g)
20 dkg
Mizo teavaj
50 dkg
Mizo túró
ízlés szerint
mazsola
4 egész
tojás
4 dl
Mizo tej (2,8%-os)

Elkészítés

 

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elfelezzük. 10 dkg vajat egyenletesen elmorzsolunk a tepsi alján, és rászórjuk a száraz keverék felét. Elosztjuk rajta a túrót és a mazsolát, végül rászórjuk a maradék száraz elegyet. A tetejére rámorzsoljuk a megmaradt vajat, majd leöntjük az összehabart tejjel és tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg kissé össze nem áll, és a teteje aranybarna nem lesz. Langyosra hűtjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.