Desszertek

Gyümölcsös szelet

Készítette

 

Hozzávalók

25 × 35 cm-es tepsihez 

a tésztához:

10 dkg
Mizo teavaj
10 dkg
cukor
4 db
tojás
2 evőkanál
kakaópor
7 dkg
liszt
1/2 csomag
sütőpor (6 g)

a krémhez:

2,5dl
habtejszín
3 evőkanál
porcukor
45 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
1 csomag
expressz zselatinfix (20 g)
frissen facsart
citromlé

a tetejére:

ízlés szerint
gyümölcs
2 csomag
tortazselé
4 evőkanál
cukor
5 dl
víz

Elkészítés

 

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A vajat a cukorral habosra verjük, majd a 4 tojássárgájával tovább keverjük. Belevegyítjük a sütőporral és a kakaóval összeforgatott lisztet, végül óvatos mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét is. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
A krémhez a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük. A porcukrot a tejföllel és néhány csepp citromlével elkeverjük, majd a zselatinfixszel együtt a felvert habhoz forgatjuk. A krémet a kihűlt tésztalapra simítjuk, és a tetejét kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett gyümölccsel.
A tortazselét a cukorral és a vízzel felforraljuk, kevergetve langyosra hűtjük, majd óvatosan a gyümölcsréteg tetejére kanalazzuk. A süteményt legalább 1 órát hűtőben pihentetjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.