Desszertek

Habos-túrós sütemény

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

 

1
tojás
10 dkg
zsír
1/2 csomag
sütőpor
30 dkg
liszt
15 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
kevés
kevés
cukor
5
tojás
50 dkg
Mizo túró
30 dkg
cukor
ízlés szerint
45 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
2 evőkanál
gríz
1/2 csomag
sütőpor
ízlés szerint
őrölt fahéj
ízlés szerint
porcukor

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd rövid ideig pihentetjük.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejföllel és a grízzel, ezután hozzáadjuk a sütőport, pici sót és 15 dkg cukrot. A fehérjét a megmaradt cukorral habosra verjük, és óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
A tésztát közben kinyújtjuk, és a kivajazott-lisztezett tepsibe simítjuk. A masszát ráöntjük, a tetejét alaposan megszórjuk őrölt fahéjjal.
180 fokon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.