Főételek

Kapros túróval töltött karaj

Készítette
Fritz Márta
Szeged 

Hozzávalók

 

6 szelet
sertéskaraj
45 dkg
Mizo túró
20 dkg
Mizo trappista(6 hetes érlelésű)
2 szál
újhagyma
ízlés szerint
friss kapor
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors
ízlés szerint
zsemlemorzsa
ízlés szerint
liszt
ízlés szerint
tojás

a sütéshez:

ízlés szerint
olaj

a tálaláshoz:

ízlés szerint
burgonyapüré
ízlés szerint
hagymasaláta

Elkészítés

 

A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Az újhagymát felaprítjuk, a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a túróval meg a felaprított kaporral. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, majd mindet feltekerjük. Panírozzuk, és bő olajban kisütjük. Burgonyapürét és hagymasalátát kínálunk mellé.