Desszertek

Kelt túrós pite

Készítette

 

Hozzávalók

25 × 35 cm-es tepsihez 

15 dkg
Mizo vaj
3 dkg
friss élesztő
1 dl
Mizo tej (2,8%-os)
1 csipet
cukor
30 dkg
liszt

a töltelékhez:

75 dkg
Mizo túró
25 dkg
cukor
10 dkg
mazsola
1 db
citromfűlevél (elhagyható)
1 evőkanál
liszt
4 db
tojásfehérje

a tálaláshoz:

ízlés szerint
porcukor
(elhagyható)
mazsola

Elkészítés

 

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tojássárgáját kikeverjük a vajjal, majd az élesztős tejjel és a többi hozzávalóval kemény tésztává gyúrjuk. Elfelezzük, cipóvá formáljuk, és mindkettőt vékonyra nyújtjuk.
A töltelékhez a túrót a cukorral, a mazsolával, 1 citrom levével és lereszelt héjával összedolgozzuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét és 1 evőkanál lisztet.
Az egyik tésztalapot a tepsibe fektetjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.  180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve, néhány szem mazsolával díszítve tálaljuk.