Desszertek

Körtés-túrós pohárdesszert

Készítette

 

Hozzávalók

4 személyre 

a túrós réteghez

25 dkg
Mizo laktózmentes túró
25 dkg
Mizo laktózmentes natúr joghurt
4 dkg
nyírfaporcukor
1 egész
vaníliarúd

a körtés réteghez

2 db
érett körte
1 kávéskanál
őrölt fahéj
2 egész
csillagánizs

a tetejére

3 evőkanál
natúr kesudió és mandula vegyesen
4 dkg
nyírfacukor
1 kávéskanál
őrölt fahéj
1 kávéskanál
garam masala

Elkészítés

 

Tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk a nyírfacukrot, majd hozzáadjuk a garam masalát, a fahéjat és a durvára aprított magvakat. Addig hevítjük, amíg szirupos nem lesz és kezd megbarnulni, ekkor levesszük a tűzről. Állandó kevergetés mellett hagyjuk annyira kihűlni, hogy a cukor megtapadjon a magokon, de azok még ne álljanak össze teljesen. Szilikonos sütőpapíron eloszlatjuk, és 1 éjszakán át hagyjuk dermedni. Az összeragadt szemeket másnap széttördeljük.
A túrót szitán áttörjük, majd elvegyítjük a joghurttal, a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. A körtét meghámozzuk, kivájjuk a magházát, a gyümölcshúst felszeleteljük, a fahéjjal, a csillagánizzsal és nagyon kevés vízzel megpároljuk.
A poharakban elosztjuk a körtét, ráhalmozzuk a túrókrémet, a tetejüket pedig megszórjuk a magokkal