Sós sütemények

Laktózmentes virslis kifli

Készítette
Medovarszky Ivett
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

5 dl
Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
2 evőkanál
cukor
8 dkg
friss élesztő
1 kg
liszt
1 evőkanál
4 dkg
Mizo laktózmentes teavaj

a töltelékhez:

30 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt reszelve
10 pár
virsli (félbevágva)

a kenéshez:

1 db
tojás

Elkészítés

 

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, beleforgatjuk az olvasztott vajat, majd az élesztős keverékkel tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
6 egyenlő részre osztjuk, mindet cipóvá gömbölyítjük (amelyikkel épp nem dolgozunk, azt letakarva félretesszük), majd körlappá nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. Mindegyiket megszórjuk sóval, a szélesebbik végükbe reszelt sajtot és 1-1 virslidarabot teszünk, és a keskenyebbik végük felé haladva feltekerjük. A kifliket egymástól távolabb sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
 
Tipp: a tojással megkent kifliket megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal is, illetve pizzakrémet is kenhetünk a virsli alá.