Desszertek

Levendulás-barackos túrótorta

Készítette
Bek Zsófia
Budapest 

Hozzávalók

28-30 cm átmérőjű piteformához 

50 dkg
Mizo túró
2 pohár
Mizo natúr joghurt (2 × 140 g)
3
tojás
1/2 csomag
sütőpor
6 evőkanál
kókuszreszelék
2 szál
levendula virágai
ízlés szerint
édesítőszer
ízlés szerint
vaníliakivonat
1/2
citrom leve
4
őszibarack
2 evőkanál
házi barackos-levendulás lekvár

Elkészítés

 

A tojásokat szétválasztjuk. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával, a joghurttal, a citromlével, a levendulavirággal és a vaníliakivonattal. Ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
A barackot meghámozzuk, felszeljük, a szeleteket a piteformában szépen elrendezzük, majd ráöntjük a túrós keveréket. 200 fokon 30 percig sütjük. Amikor már barna a teteje, rákenjük a lekvárt, és a tortát a meleg sütőben hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: a torta hámozott, felezett őszibarackkonzervből is elkészíthető.