Desszertek

Magdi-szelet

Készítette

 

Hozzávalók

 

a tésztához:

5 dkg
Mizo teavaj
2 db
tojás
10 dkg
cukor
1 evőkanál
méz
40 dkg
liszt
1 kávéskanál
szódabikarbóna

a krémhez:

fél liter
Mizo tej (2,8%-os)
4 evőkanál
liszt
20 dkg
Mizo teavaj
20 dkg
porcukor
reszelt héja
citrom
1 evőkanál
vaníliás cukor

Elkészítés

 

A tésztához a vajat, a tojást, a cukrot és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Belegyúrjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd 3 részre osztjuk. Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, és sütőlemez lisztezett hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. Belekeverjük a porcukorral kihabosított vajat, végül belevegyítjük a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot is.
A krémmel betöltjük a lapokat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva tálaljuk.
 
Tipp
: a süteményt csokoládémázzal is bevonhatjuk.