Desszertek

Málnás muffin

Készítette
Mucsi Anita
 

Hozzávalók

12 db-hoz 

25 dkg
málna
25 dkg
liszt
2,5 teáskanál
sütőpor
1/2 teáskanál
szódabikarbóna
1 db
tojás
14 dkg
cukor
80 ml
olaj
2,75 dl
Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)
1 pohár
Mizo laktózmentes natúr joghurt (150 g)

Elkészítés

 

A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, félretesszük.
A tojást felverjük, majd hozzádolgozzuk a cukrot, az olajat, a tejet és a joghurtot. Alaposan összeforgatjuk a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített liszttel.
A masszát a muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe töltjük úgy, hogy csak a forma feléig érjen. Ekkor mindbe 3 szem málnát teszünk, majd a megmaradt tésztával megtöltjük a mélyedéseket. Díszítésként a muffinok tetejére is néhány szem málnát helyezünk. 180 fokon 20-25 percig sütjük, majd kihűlés után tálaljuk.