Desszertek

Melopita (görög mézes sajttorta)

Készítette

 

Hozzávalók

28 cm-es sütőtálhoz 

50dkg
Mizo laktózmentes túró
80 ml
méz
4 db
tójás
1 púpozott evőkanál
kukoricakeményítő
1 teáskanál
vaníliakivonat
1 evőkanál
Mizo laktózmentes vaj
ízlés szerint
őrölt fahéj
ízlés szerint
méz

Elkészítés

 

180 fokra melegítjük a sütőt. 
A túrót a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a mézet, a keményítőt és a vaníliát. A vajjal kikent sütőtálba öntjük, az edényt párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a masszából a felesleges levegő távozzon, és a tortát kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha aranybarnára pirult. A sütőtálban hagyjuk kihűlni, majd fahéjjal megszórva, mézzel meglocsolva tálaljuk.