Desszertek

Reggeli kakaós csiga

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

kb. 12 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve 

a tésztához

25 dkg
Mizo túró
1/2 bögre
porcukor
1 csipet
1/2 csomag
sütőpor
7 evőkanál
Mizo tej (2,8%-os)
5 evőkanál
olaj
2 bögre
liszt

a tészta kenéséhez

1 evőkanál
olaj

a töltelékhez és a szóráshoz

2 evőkanál
holland kakaópor
4 evőkanál
porcukor

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével botmixerrel krémesre keverjük, végül kézzel beledolgozzuk a lisztet is. Cipóvá formáljuk, majd 1,5-2 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, és rászitáljuk a kakaós-porcukros keveréket. Szorosan feltekerjük, és kb. 2 cm vastag karikákat szelünk belőle. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. (Ügyeljünk arra, hogy csak addig hagyjuk a sütőben, amíg egy kis színt kapnak, különben kiszáradnak.)

Tányérra téve, a maradék porcukros keverékkel meghintve tálaljuk.