Sós sütemények

Sajtfánk

Készítette

 

Hozzávalók

 

a tésztához:

2,5 dl
Mizo laktózmentes tej (1,5%-os)
10 dkg
Mizo laktózmentes vaj
15 dkg
liszt
1 kávéskanál
1 késhegynyi
őrölt bors
4 db
tojás
10 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt reszelve

a tetejére:

1 db
tojássárgája
5 dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt reszelve

Elkészítés

 

A tejet a vajjal felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot, és belevegyítjük a sóval, borssal elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal addig keverjük a masszát, amíg teljesen homogén nem lesz, és el nem válik az edény falától. Félretesszük kicsit hűlni, majd egyenként beledolgozzuk előbb a tojásokat, aztán a reszelt sajtot is.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi halmokat nyomunk belőle. A tetejüket megkenjük a felvert tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.