Sós sütemények

Sajtos kréker

Készítette
Pipicz Szilvi
 

Hozzávalók

 

40 dkg
Mizo teavaj
40 dkg
liszt
40 dkg
Mizo trappista sajt reszelve
4 db
tojássárgája
ízlés szerint

Elkészítés

 

A hideg vajat felkockázzuk, és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a sajtot, végül a tojássárgájával alaposan eldolgozzuk, és cipóvá formáljuk. Folpakba csomagolva legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Ezután 2 részre osztjuk. Mindkettőt kör alakúra nyújtjuk, és cikkekre vagy különböző nagyságú háromszögekre vágjuk. Szívószállal kis lyukakat szaggatunk a krékerekbe. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.