Főételek

Sajtos-tejfölös karaj

Készítette
Fritz Márta
Szeged 

Hozzávalók

4 személyre 

6 szelet
sertéskaraj
1 nagy pohár
Mizo tejföl (20%-os, 330 g)
2 dl
Mizo tej (2,8%-os)
25 dkg
Mizo trappista sajt
2
tojás
1 csipet
1 csipet
őrölt bors

a tálaláshoz

1 zacskó
főtt rizs

Elkészítés

 

A hússzeleteket néhány órával az elkészítés előtt a tejbe áztatjuk. Mindet kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy tepsi aljába belereszeljük a sajt egy részét. A karajszeleteket a felvert tojásba mártjuk, majd a sajtágyra fektetjük. Mindet megkenjük a tejföllel, ráreszeljük a maradék sajtot, és ráöntjük a tejet. Alufóliával lefedve 20-30 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítva 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Rizzsel vagy bármilyen más körettel tálaljuk.