Desszertek

Szicíliai narancsos sajttorta

Készítette

 

Hozzávalók

Hozzávalók 28 cm-es pitesütőtálhoz 

20 dkg
laktózmentes keksz
4 dkg
Mizo laktózmentes vaj olvasztva

a kenéshez

ízlés szerint
Mizo laktózmentes vaj

a töltelékhez

35 dkg
Mizo laktózmentes túró
1 db
bionarancs reszelt héja
4 dkg
étkezési keményítő
6-8 dkg
cukor
6 db
tojás
1 teáskanál
vanília kivonat

a díszítéshez

ízlés szerint
porcukor

Elkészítés

 

A sütőt 180 fokra melegítjük. A pitesütőformát kivajazzuk. 
A kekszet összetörjük, hozzádolgozzuk a vajat, majd a sütőforma aljába és szélére nyomkodjuk. A túrót elkeverjük a cukorral, a narancshéjjal, a keményítővel és a vaníliakivonattal. Egyenként belevegyítjük a tojásokat, mindegyikkel jól eldolgozva a krémet. A masszát a kekszes alapra öntjük, és kb. 25 percig sütjük. Miután elkészült és szoba-hőmérsékletűre hűlt, 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.