Sós sütemények

Tejfölös kifli

Készítette

 

Hozzávalók

Hozzávalók 8 db-hoz 

35 dkg
liszt
2,5 dl
langyos Mizo laktózmentes tej
2,5 dkg
friss élesztő
2,5 dkg
olvasztott Mizo laktózmentes vaj
1 kávéskanál
cukor
1 teáskanál
8 evőkanál
Mizo laktózmentes tejföl

a kenéshez

Elkészítés

 

A tej feléhez keverjük az elmorzsolt élesztőt, a cukrot, és letakarva, pár perc alatt felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, a maradék tejet, a vajat, az élesztős elegyet, és néhány perc alatt összegyúrjuk. Kettévesszük, és mindkét részből vékony körlapot nyújtunk, amit 4-4 részre vágunk. Minden darabot hosszabbra nyújtunk, majd vékonyan megkenjük 1 evőkanál tejföllel, szorosan feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk. Egymástól pár cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és mindet lekenjük tejjel. 30 percig kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.

Tipp: a tejjel lekent kifliket megszórhatjuk mákkal, szezámmaggal, reszelt sajttal vagy nagy szemű sóval is.