Leves

Tökkrémleves

Készítette
Homolya Nóra
Szeged 

Hozzávalók

4 személyre 

1 kisebb
tambura tök
1
répa
3-4 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
1 csipet
1 csipet
őrölt bors
ízlés szerint
ételízesítő
ízlés szerint
koriandermag
ízlés szerint
édesköménymag
ízlés szerint
füstölt, szeletelt szalonna
1 evőkanál
olaj

Elkészítés

 

A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, a magjait eltávolítjuk, a húsát kockára vágjuk. A megtisztított répát kisebb darabokra aprítjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Pár percig főzzük, majd a tököt is hozzáadjuk, és addig rotyogtatjuk, amíg teljesen meg nem puhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet turmixgépbe töltjük. Belekeverjük a tejfölt, koriander- és édesköménymaggal ízesítjük, majd krémesre turmixoljuk. A krémlevest ismét a főzőedénybe öntjük, és pár perc alatt felfőzzük. Ha szükséges, utánízesítjük.
A szalonnát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.

A levest tányérokba merjük, és sült szalonnával a tetején tálaljuk.