Desszertek

Triplán csokoládés muffin

Készítette
Vágvölgyi Áron
 

Hozzávalók

16 db-hoz 

25 dkg
liszt
15 dkg
cukor
1 pohár
Mizo kefir (150 g)
10 dkg
Mizo teavaj
2 db
tojás
1/2 csomag
sütőpor (6 g)
1 csipet
3 dkg
étcsokoládé
3 dkg
tejcsokoládé
3 dkg
fehér csokoládé

a díszítéshez:

ízlés szerint
olvasztott csokoládé
ízlés szerint
csokoládéforgács

Elkészítés

 

A tojást, a cukrot, az olvasztott vajat és a kefirt egy tálban alaposan összekeverjük. A száraz hozzávalókat egy másik tálban ugyancsak jól elvegyítjük. Végül a kettőt összeforgatjuk, és a masszát a papírkapszlikkal bélelt muffinformába adagoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Ízlés szerint olvasztott csokoládéval, csokoládéforgáccsal díszítjük.