Desszertek

Vargabéles

Készítette
Bodó Richárd
Szeged 

Hozzávalók

 

50 dkg
Mizo túró
45 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
10 dkg
Mizo márkázott vaj
5
tojás
3 csomag
vaníliás cukor
20 dkg
cukor
20 dkg
cérnametélt

a tálaláshoz

ízlés szerint
lekvár

Elkészítés

 

A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A túrót a tojások sárgájával, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal és a tejföllel kikeverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt tésztát. A tojásfehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk. Mélyebb sütőedénybe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük.

Felkockázva, lekvárral leöntve tálaljuk.