ÚJ TERMÉKCSALÁDOT FEJLESZT A SOLE-MIZO ZRT

A projekt célja egy E-szám mentes, termékspecifikus protektív kultúrákkal támogatott tejtermék család fejlesztése.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
ÚJ, PROTEKTÍV KULTÚRÁK FELHASZNÁLÁSÁVAL, FUNKCIONÁLIS TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZŐ TERMÉKCSALÁDOT FEJLESZT A SOLE-MIZO ZRT.
 
A Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. 783,26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati kiíráson /A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00311/. A több mint 2 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési beruházás eredményeként új E-szám mentes termékek kerülnek a piacra. A fejlesztésnek köszönhetően jelentős export árbevétel növekedés várható, valamint az érintett termékek esetében erősödik a minőség- és élelmiszerbiztonság.
 
A projekt célja egy E-szám mentes, termékspecifikus protektív kultúrákkal támogatott tejtermék család
fejlesztése.
Magyarországon egyre nagyobb az érdeklődés az egészséges táplálkozás iránt, egyúttal kiemelt figyelmet kap a biztonságos élelmiszerek gyártása, a fogyasztóvédelem és a környezetvédelem. Hazánkban is nő a vásárlók között az ökológiai szempontokat is figyelembe vevők aránya és egyre többfogyasztó értékrendjébe épül be a fenntartható fejlődést biztosító önkorlátozás.
A fejlesztés célja, hogy protektív kultúrák felhasználásával, a gyártás technológiai fejlesztésével, magasabb élvezeti értéket nyújtó, a korszerű táplálkozási irányzatoknak megfelelő, innovatív termékeket állítsunk elő és vezessünk be a piacra. Ezen új készítmények között lesz E-szám mentes, ugyanakkor növelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém és több különböző fermentált termék.
A tervezett fejlesztés fontos szempontja, ezért a projekt során folyamatosan szem előtt tartjuk a környezetterhelés csökkentését is, amely részben a por-emisszió, de különösen a szennyvízterhelés –ezen belül a szennyvíz szervesanyag terhelése – a felhasznált villamos energia, így végső soron a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését is célozza.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. szegedi, bácsbokodi és csornai üzemében. A projekt keretében beszerzésre kerülnek a kutatás-fejlesztés folyamatát segítő gépek, berendezések. A szükséges laborvizsgálatokkal, védőkultúra fejlesztéssel és technológiai javaslatokkal külső szolgáltatók is segítik a munkánkat.
 
A fejlesztés megvalósulásának várható befejezési időpontja: 2018.11.24.
A beruházásnak köszönhetően a vállalat 10 darab K+F munkahelyet teremt.
A projektről bővebb információt a www.mizo.hu oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Juhász Adrián – projekt koordinátor
Telefon: +36 30 210 2149
E-mail: Adrian.Juhasz@solemizo.bonafarm.hu

Legfrisebb híreink

Mizo light tejitalok új ízekben is!

KÉSZÜLŐDJ A HÚSVÉTI ÜNNEPEKRE A MIZOVAL ÉS NYERJ!