Sós sütemények

A legfinomabb sós vendégváró

Készítette
Kovács Adél
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

10 dkg
puha Mizo teavaj
30 dkg
liszt
1 teáskanál
sütőpor
1 teáskanál
cukor
1 teáskanál
15 dkg
Mizo tejföl (20%-os)

a tetejére:

1 db
tojás
15 dkg
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, lekenjük az enyhén felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal. Késsel tetszőleges rudakra szabjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
 
Tipp: reszelt sajt helyett/mellett len- és/vagy szezámmag is kerülhet a tetejére.