Desszertek

Áfonyás túrófelhő

Készítette

 

Hozzávalók

30x40 cm-es tepsihez 

a piskótához:

6 db
tojás
6 evőkanál
cukor
6 evőkanál
liszt
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
1 csomag
sütőpor (6 g)
aprított
török mogyoró

az áfonyás túrókrémhez:

1 üveg
áfonyalekvár
50 dkg
Mizo laktózmentes túró
5 dl
növényi alapú habtejszín
1 csomag
zselatin fix (20 g)
1 csomag
aszalt áfonya

a mázhoz:

4 dl
Mizo laktózmentes kakaó
2 csomag
zselatin (főzős)
ízlés szerint
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

 

 A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral és a sütőporral, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. Beleszitáljuk a lisztet és a mogyorót, elvegyítjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon kb. 12 perc alatt készre sütjük.
A tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük, az áttört túróba forgatjuk. A lekvárba keverjük az aszalt áfonyával együtt.
A kakaót összefőzzük a zselatinnal, kevés kakaóport vegyítünk hozzá.