Sós sütemények

Brindzás-túrós pogácsa sajtkalappal

Készítette

 

Hozzávalók

 

50 dkg
liszt
35 dkg
Mizo túró
15 dkg
brindza
50 dkg
Mizo vaj
2 db
tojássárgája
1 csomag
sütőpor (12 g)
2 dkg

a nyújtáshoz:

szükség szerint
liszt

a tetejére:

1 db
tojás
ízlés szerint
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva, hűtőben 20 percig pihentetjük. Lisztezett felületen 3 cm vastagra nyújtjuk és kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejüket az enyhén felvert tojással megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, 10 percig pihentetjük, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.