Desszertek

Citromos kukoricadara-torta

Készítette
Nagy Anna
 

Hozzávalók

 

A tésztához

15 dkg
kukoricadara
5 dkg
Mizo teavaj
6-7 dl
Mizo tej 2,8%
10 dkg
cukor
ízlés szerint
őrölt gyömbér
1 tk
vaníliakivonat
1 db
citrom kifacsart leve, reszelt hélya
3 db
tojás
1 csipet

A sütőformához

szükség szerint
Mizo teavaj

Elkészítés

 

A kukoricadarát a vajon kissé megpirítjuk – így intenzívebb ízt kapunk –, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukor felét, a vaníliakivonatot, a citrom héját és levét. Folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, és a kukoricamasszához dolgozzuk. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verve szintén a darás masszához forgatjuk, majd az egészet vajjal kikent, kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, szeletekre vágva, friss gyümölccsel vagy lekvárral tálaljuk.