Főételek

Darált hússal töltött padlizsán

Készítette
Zavaros Petra
 

Hozzávalók

 

1 db
nagyobb padlizsán
1 db
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 evőkanál
olaj
30 dkg
Pick darált hús
2 teáskanál
őrölt pirospaprika
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
ételízesítő
ízlés szerint
aprított petrezselyemzöld

a tetejére:

Elkészítés

 

A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, kivájjuk és apróra kockázzuk a belsejét. A kétféle hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a felhevített olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, az aprított padlizsánt, ízesítjük pirospaprikával, sóval, borssal, ételízesítővel, petrezselyemmel, és megpirítjuk.
A 2 padlizsánhajót tepsibe tesszük, megtöltjük a húsos raguval, a tetejére kenjük a tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.