Előételek

Egyszerű tésztasaláta

Készítette
Kiss-Gyetvai Tímea
 

Hozzávalók

4-6 személyre 

30 dkg
tészta (pl. farfalle)
8 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
3evőkanál
majonéz
2 evőkanál
zöldfűszeres majonéz
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
1/2
lila hagyma
25 dkg
kukoricakonzerv
25 dkg
sonka

a tálaláshoz:

Elkészítés

 

A tésztát a csomagolásán található előírás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a sonkát kisebb csíkokra metéljük, a kukoricát leszűrjük.
A tejfölt elkeverjük a kétféle majonézzel, ízesítjük sóval és borssal. Beleforgatjuk a tésztát, a hagymát, a kukoricát és a sonkát, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
 
Tipp: A saláta többféleképpen is variálható, pl. a sajtot bele is darabolhatjuk vagy sonka helyett tonhallal is készíthetjük. Idényzöldségekkel – pl. cukkini, sárgarépa, piros vagy zöld paprika – tovább színesíthetjük. Laktózmentes tejföllel és sajttal készítve laktózérzékenyek is fogyaszthatják.