
Desszertek
Epres-túrós pite

Hozzávalók
20–22 cm-es piteformához
10 dkg
Mizo vaj
10 dkg
darált dió
15 dkg
tönkölyliszt
1 db M-es
tojás
1 evőkanál
cukor
szükség szerint
liszt
szükség szerint
vaj
szükség szerint
liszt
45 dkg
Mizo túró
2 csomag (2x10g)
vaníliás cukor
1 db
tojássárgája
10 dkg
cukor
25 dkg
eper
ízlés szerint
cukor
szükség szerint
eper
Elkészítés
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, a tojást és a cukrot. Összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a kétféle cukrot és a tojássárgáját. Az epret leturmixoljuk, ízlés szerint cukorral ízesítjük.
A tésztát lisztezett felületen 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, és a vajazott-lisztezett sütőformába fektetjük. 180 fokon 10–15 perc alatt elősütjük. Megtöltjük a túrós masszával, ráöntjük az epres tölteléket, a tetejére felszeletelt epret teszünk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük. Kihűtve, szeletelve tálaljuk.