Sós sütemények

Falusi kenyérlángos

Készítette
Schafer Bettina
 

Hozzávalók

 

A tésztához:

1 dl
langyos Mizo tej (2,8%-os)
1 teáskanál
cukor
3 dkg
friss élesztő
40 dkg
liszt
1 teáskanál
2 evőkanál
olaj
1 dl
langyos víz

A tetejére:

40 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
5 dkg
házi füstölt szalonna
5 dkg
házi kolbász
1 közepes
lila hagyma
10 dkg
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

A langyos tejben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, az olajat és a felfutott élesztőt. Elkeverjük, közben a vizet apránként hozzáadagoljuk. Kézzel bedagasztjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
Tepsi nagyságúra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük a tejföllel, elrendezzük rajta a felkockázott szalonnát, a felkarikázott kolbászt és hagymát, megszórjuk a rezelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.