Desszertek

Fincsi szelet

Készítette

 

Hozzávalók

25x32 cm-es tepsihez 

40 dkg
liszt
15 dkg
cukor
20 dkg
Mizo teavaj
4 db
tojássárgája
1 db
citrom reszelt héja
1 csomag
sütőpor (12 g)
szükség szerint
liszt
45 dkg
Mizo túró
15 dkg
cukor
10 dkg
mazsola
4 db
tojásfehérje
2 csomag
vaníliás cukor (2x10 g)
kevés
Mizo vaj
2 dl
hideg habtejszín
ízlés szerint
porcukor

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, és becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A mazsolát kevés vízbe áztatjuk, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. Az áttört túrót kikeverjük a kétféle cukorral és a kinyomkodott mazsolával, beleforgatjuk a fehérjehabot.
Lisztezett felületen mindkét tésztát a tepsi méretére nyújtjuk. Az egyik lapot a vajjal kikent tepsibe fektetjük, megkenjük a krémmel. Ráhelyezzük a másik tésztalapot, és a süteményt 180 fokon addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt porcukorral ízesítve kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére kenjük. Szeletelve tálaljuk.