
Desszertek
Gluténmentes túródesszerttorta

Hozzávalók
20 cm-es tortaformához
4
tojás
10 dkg
cukor
4 dkg
rizsliszt
3 dkg
étkezési keményítő
2 dkg
cukrozatlan kakaópor
50 dkg
Mizo félzsíros túró
1,5 dl
Mizo natúr joghurt
10 dkg
porcukor
1 csomag
zselatinfix
1/2
vaníliarúd
1
kezeletlen citrom
5 dkg
étcsokoládé
2 dkg
Mizo teavaj
8 db
Mizo túródesszert
Elkészítés
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával a tojáshabhoz keverjük. Beleszitáljuk a rizsliszt, a keményítő és a kakaópor elegyét, majd nagy mozdulatokkal a habba forgatjuk. A masszát az alján sütőpapírkoronggal bélelt tortaformába szedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A túrót, a joghurtot, a porcukrot, a vanília kikapart magjait és a finomra reszelt citromhéjat kikeverjük a zselatinnal a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd felhasználásig hűtőben tároljuk.
A kihűlt piskótát körbevágjuk, óvatosan leválasztjuk a tortakarikát. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és a piskótát recés késsel 3 lapba vágjuk. A krémet 3 részre osztjuk. A tortakarikát megtisztítjuk, tortakartonra vagy tányérra tesszük. Az aljába helyezünk 1 piskótalapot, és megkenjük 1 rész krémmel. Rárakunk 1 újabb lapot, ezt is megkenjük 1 adag krémmel, majd a tortát az utolsó lappal lezárjuk. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, így a torta teteje is egyenletes lesz. A maradék krémet a tetejére simítjuk. A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk a vajjal, és simára keverjük. A tortáról ismét leválasztjuk a formát, és a tetejére öntjük a csokoládékrémet úgy, hogy hagyjuk az oldalán kicsit lefolyni. Amikor a bevonó kezd megszilárdulni, elhelyezzük rajta a túródesszerteket