Leves

Hagymaleves

Készítette
Vincze Beáta
 

Hozzávalók

 

3-4 db
főzőhagyma
3-4 db
lilahagyma
3-4 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
5 dkg
Mizo vaj
2 evőkanál
barna cukor
ízlés szerint
frissen őrölt feket bors
szükség szerint
ételízesítő por
1-2 dl
fehérbor
4-5 l
víz, vagy húsleves
ízlés szerint
Mizo trappista sajt
ízlés szerint
kenyér

Elkészítés

 

 
Az összes hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a hagymát, majd rászórjuk a cukrot. Karamellizáljuk, meghintjük sóval, borssal, ha vízzel készítjük, akkor ételízesítővel is. Felöntjük a borral, majd a vízzel vagy a húslevessel, és miután felforrt, lassú tűzön főzzük 1/2-3/4 órát. A kenyeret kevés olvasztott vajon megpirítjuk, a tálba mert forró levesre tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.