Előételek

Hagymarózsa sajtos-tejfölös mártogatóssal

Készítette
Balogh Brigitta
 

Hozzávalók

2 nagyobb vöröshagymához 

a panírozáshoz:

szükség szerint
liszt
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
elhagyható
őrölt pirospaprika
elhagyható
currypor
2db
tojás

a sütéshez:

szükség szerint
olaj

a mártogatóshoz:

2-3 gerezd
fokhagyma
1 pohár (150g)
Mizo tejföl (20%)
1 tubus (100g)
Mizo tejszínes ömlesztett sajt
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors

a tálaláshoz:

Elkészítés

 

A hagymát megpucoljuk, a tetejét levágjuk. Egyforma vastag cikkekre vágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen, az alsó része egészben marad, ez tartja egyben a szirmokat. Minél nagyobb hagymával készítjük, annál szebb lesz a rózsa. A szirmokat óvatosan széthajtogatjuk, vigyázva, hogy le ne törjenek.
A lisztet fűszerezzük – paprikával, curryvel és más fűszerekkel is ízesíthetjük, de úgy is jó, ha csak só és bors kerül bele. A hagymarózsát beleforgatjuk, ügyelve, hogy minden részére bőven jusson liszt. A felvert tojásba mártjuk, majd újra a fűszeres lisztbe forgatjuk. Bőséges, forró olajban kisütjük –szép egyenletesre sül, ha az olaj teljesen ellepi. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.
A tejfölt elkeverjük a sajttal és a zúzott fokhagymával, fűszerezzük.
A hagymarózsát meghintjük a reszelt sajttal, és a mártogatóssal tálaljuk.