Előételek

Hagymás-sajtos puffancs tejfölös mártással

Készítette
Szabó Szilvia
 

Hozzávalók

 

15 dkg
Mizo trappista sajt
1 db
tojás
1 csapott evőkanál
liszt
ízlés szerint
Vöröshagyma

A sütéshez

szükség szerint
olaj

A mártáshoz:

1 pohár
Mizo tejföl (20%-os, 150 g)
1 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

 

 A reszelt sajtot, a tojást, a lisztet és a felaprított hagymát összekeverjük. Lapos gombócokat formázunk, és bő, forró olajban mindet kisütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.
A tejfölt ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
A puffancsokat a tejfölös mártással tálaljuk.