Sós sütemények

Hagymás, zöldfűszeres-grillsajtos sós rúd

Készítette

 

Hozzávalók

 

a tésztához:

28 dkg
liszt
1 teáskanál
18 dkg
szobahőmársékletű vaj
2
tojássárgája
2 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)

a tetejére:

2
tojássárgája
15-20 dkg
Mizo hagymás,zöldfűszeres grillsajt

A tepsihez:

kevés
Mizo vaj
kevés
liszt

Elkészítés

 

A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett nyújtófával kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük az enyhén felvert tojássárgájával, meghintjük a reszelt sajttal. Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 8 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és a rudakat egymástól néhány cm távolságra rásorakoztatjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
 
Tipp: a grillsajtot érdemes kb. 1/2 órára fagyasztóba tenni, így könnyebb lesz lereszelni.