Desszertek

Hólabda

Készítette
Papné Nyerges Aranka
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

8 db
tojás
40 dkg
porcukor
25 dkg
liszt
3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
1 csomag (12 g)
sütőpor
8 evőkanál
forró víz

a tepsihez:

szükség szerint
Mizo márkázott vaj
szükség szerint
liszt

a krémhez:

fél liter
Mizo tej (2,8%-os)
5 evőkanál
búzadara
25 dkg
Mizo márkázott vaj
25 dkg
porcukor

továbbá:

10-15 dkg
kókuszreszelék

a tetejére:

10 dkg
étcsokoládé
2 evőkanál
olaj
elhagyható
cukordísz

Elkészítés

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük az átszitált porcukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kivajazott, kilisztezett gáztepsiben tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt, lapjában kettévágjuk, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A krémhez a tejből a búzadarával tejbegrízt főzünk, hagyjuk kihűlni. Közben a vajat kihabosítjuk az átszitált porcukorral, és összekeverjük a tejbegrízzel.
1-1 tésztakorongot krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk az oldalukat is, végül mindet kókuszreszelékbe forgatjuk. A csokoládét az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a mázzal bevonjuk a hólabdák tetejét, és tetszés szerint cukordísszel tovább dekoráljuk. Érdemes 1 éjszakát pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.