Főételek

Hortobágyi húsos palacsinta

Készítette
Balog Brigitta
 

Hozzávalók

 

A palacsintához

12 evőkanál
liszt
ízlés szerint
3 db
tojás
1/2 liter
Mizo tej 2,8%
ízlés szerint
olaj

A töltelékhez

1 db
vöröshagyma
ízlés szerint
olaj
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
1 kg
darált sertéshús

A szószhoz:

Elkészítés

 

A megpucolt vöröshagymát kockákra vágjuk, majd a felhevített olajra dobjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a húst, és felöntjük vízzel. Lefedjük, és 30–40 percig pároljuk. Leszűrjük, és a levében elkeverjük a tejfölt.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, kevés olajon kisütjük a palacsintákat. Mindet megtöltjük a húsos raguval, tepsibe rendezzük. A szósz felét ráöntjük, és előmelegített, 150 fokos sütőben 10 percig sütjük. A maradék szósszal leöntve tálaljuk.