Desszertek

Joghurtos-túrós diótorta

Készítette

 

Hozzávalók

26 cm-es kapcsos tortaformához 

a piskótához:

6 db
tojás
10 dkg
liszt
10 dkg
cukor
5 dkg
darált dió
1/2 csomag
sütőpor (6 g)

a krémhez:

25 dkg
Mizo túró
20 dkg
Mizo natúr joghurt
2,5 dl
hideg habtejszín
8 dkg
porcukor
1 csomag
zselatin fix (20 g)

továbbá:

ízlés szerint
zölddió-lekvár

a díszítéshez:

18 dkg
étcsokoládé
1 dkg
Mizo vaj
5 dkg
darált dió
ízlés szerint
dió
ízlés szerint
pisztácia

Elkészítés

 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk az elhabart sárgáját, majd a dióval és a sütőporral elvegyített lisztet. Óvatosan összeforgatjuk, az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon készre sütjük. (Tűpróba!) Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából és eltávolítjuk róla a sütőpapírt.
A tejszínt kemény habbá verjük. Az áttört túróhoz keverjük a joghurtot, a porcukrot, a zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A piskótát lapjában kettévágjuk, az alsó lapot vékonyan megkenjük zölddió-lekvárral, majd a krém felével. Ráhelyezzük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, és a tortára csurgatjuk. Megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított dióval, végül pár szem dióval, pisztáciával díszítve tálaljuk.