Desszertek

Kefires prósza

Készítette
Csernalovics Tünde
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

3 db
Mizo kefir 330g
3 db
tojás
21 dkg
liszt
1 csipet

a tepsihez:

szükség szerint
Mizo márkázott vaj

a tetejére:

ízlés szerint
Mizo tejföl 20%
ízlés szerint
lekvár

a tálaláshoz:

ízlés szerint
porcukor

Elkészítés

 

A kefirt, a tojást, a lisztet és a sót csomómentesre keverjük – a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk. Vastagon kivajazott tepsibe öntjük, majd tejföllel és ízlés szerinti lekvárral pöttyözzük a tetejét. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul. Négyzetekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.