Desszertek

Képviselőfánk

Készítette
Mucsi Anita
 

Hozzávalók

 

A tésztához

1,5 dl
víz
6 dkg
Mizo teavaj
1 csipet
7 dkg
liszt
4 db
tojás

A krémhez

4 dl
Mizo tej 2,8%
2 csomag (2 x 4 dkg)
vaníliás pudingpor
12 dkg
Mizo teavaj
15 dkg
cukor

A habhoz

2 dl
habtejszín

A tepsihez

szükség szerint
Mizo teavaj

A tálaláshoz

ízlés szerint
porcukor

Elkészítés

 

A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, folyamatosan kevergetjük. Belefőzzük a lisztet és addig kavarjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. A tűzről levéve és tovább kevergetve egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A masszából kivajazott tepsibe dió nagyságú gombócokat rakunk, majd 1 órányi pihentetés után forró sütőben aranysárgára sütjük. 15 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A kész fánkokat 10–15 percig nyitott ajtónál szárítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a tejből és a pudingporból a szokott módon pudingot főzünk – jó sűrűnek kell lennie. A vajat és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzávegyítjük a kihűlt pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük. A fánkokat félbevágjuk, és először a pudinggal, majd a tejszínhabbal töltjük meg. Visszahelyezzük a kalapjukat, és tálalás előtt mindet meghintjük porcukorral.