Előételek

Krumplitappancs sajttal sütve

Készítette
Szabó Szilvia
 

Hozzávalók

 

3 db (közepes)
krumpli
ízlés szerint
szükség szerint
Mizo teavaj
egy kevés
Mizo teavaj
1 pohár (20%-os, 150g)
Mizo tejföl
3 db
zöldhagyma
15 dkg
Mizo trappista sajt
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

 

A krumplit meghámozzuk, kisujjnyi vékonyra szeleteljük, váltott vízben többször megmossuk, és sós vízben kb. 6 percig főzzük. Leszűrjük, és teavajjal kikent jénaiba egymás mellé sorakoztatjuk.
Közben felolvasztjuk a teavajat, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt 2/3-át, sózzuk, borsozzuk. Apró szeletekre vágjuk és beleszórjuk a zöldhagymát. Lassú tűzön addig kevergetjük, amíg szépen be nem sűrűsödik. A krumplira öntjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Egytálételként, zöldségekkel tálalva igazán finom, de hús mellé köretként is kínálhatjuk.