Desszertek

Laktózmentes Rákóczi-túrós pohárban

Készítette

 

Hozzávalók

 

12 dkg
Mizo laktózmentes túró
2 evőkanál
Mizo laktózmentes tejföl
1 dl
laktózmentes habtejszín
3 dkg
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
1 db
citrom reszelt héja
1 db
tojássárgája
10 dkg
laktózmentes, gluténmentes vajas keksz (Gullon)
ízlés szerint
sárgabaracklekvár
1 db
tojásfehérje
5 dkg
porcukor

Elkészítés

 

A habcsókhoz a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákból kis halmokat nyomunk belőle. 150 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tejszínt felverjük. A túrót, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgáját kikeverjük, hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A kekszet ledaráljuk, a krémmel és a lekvárral poharakba rétegezzük. A tetejüket a habcsókkal díszítjük.