Főételek

Leveles tésztában sült cordon bleu

Készítette
Kovács Adél
 

Hozzávalók

4 db-hoz 

4 fél
csirkemellfilé
ízlés szerint
fűszerek
ízlés szerint
prágai sonka vékonyra szeletelve
125 g
Mizo szeletelt trappista sajt
1 csomag
leveles tészta
200 g
Mizo tejföl (20%-os)
ízlés szerint
mustár

a tetejére:

1 db
tojás
ízlés szerint
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

A csirkemellfilét hosszában bevágjuk, klopfoljuk, fűszerezzük ízlés szerint. Sonkát és sajtot helyezünk rá, majd felgöngyöljük.
A leveles tésztát kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük tejföllel és mustárral. 4 akkora darabra osztjuk, hogy mindegyikbe 1-1 húst tudjunk göngyölni. A tetejét lekenjük az enyhén felvert tojással, ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd szépen pirulni.
 
Tipp: sertéscombbal is készíthetjük.