Főételek

Magyaros karfiolpizza csípős tejfölös alappal

Készítette
Danyi Andrea
 

Hozzávalók

 

az alaphoz:

1db
nagyobb karfiol
1db
tojás
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
10dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt
2 evőkanál
olívaolaj

a feltéthez:

2-3 evőkanál
Mizo laktózmentes tejföl
1 teáskanál
csípős paprikakrém
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors
2db
lilahagyma
10dkg
Herz gluténmentes csípős szalámi
10dkg
Mizo laktózmentes trappista sajt

Elkészítés

 

A karfiolt megtisztítjuk, apró rózsákra bontjuk, majd konyhai aprítóval finomra daráljuk. 5 percig mikrohullámú sütőben pároljuk. Tiszta konyharuhába öntjük, és alaposan kicsavarjuk belőle a nedvességet – minél kevesebb víz marad benne, annál ropogósabb lesz a „tészta”. Elkeverjük a tojással, a fűszerekkel, a reszelt sajttal és 1 evőkanál olívaolajjal. 32 cm-es, sütőpapírral bélelt pizzasütő lapra öntjük, és kézzel kilapogatjuk. Megkenjük a maradék olívaolajjal, és előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Közben a tejfölt ízesítjük a paprikakrémmel, sóval és borssal. Felszeleteljük a megpucolt hagymát, lereszeljük a sajtot.
A pizzát megkenjük a csípős fűszeres tejföllel, elrendezzük rajta a szalámit és a hagymát, meghintjük a reszelt sajttal. 200 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Azonnal tálaljuk.