Főételek

Medvehagymás-túrós csirkemell tepsiben sütve

Készítette

 

Hozzávalók

4 személyre 

50 dkg
csirkemellfilé
20 dkg
Mizo túró
15 dkg
Mizo tejföl
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors
ízlés szerint
medvehagyma
5–10 dkg
Mizo 6 hetes érlelésű trappista sajt reszelve
szükség szerint
kevés olaj
szükség szerint
liszt

Elkészítés

 

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés lisztbe forgatjuk és olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Mindet tűzálló tálba tesszük.
A túrót elkeverjük a tejföllel és az apróra vágott medvehagymával. Sózzuk, borsozzuk, és a húsra öntjük. Megszórjuk a sajttal és 180 fokon 15–20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt is megpirult a tetején. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.