Előételek

Pizzás háromszög

Készítette
Papné Nyerges Aranka
 

Hozzávalók

 

a tésztához:

3 dl (langyos)
Mizo tej (2,8%-os)
1 csipet
cukor
1/2 csomag (2,5 dkg)
friss élesztő
50 dkg
liszt
2 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
ízlés szerint

a töltelékhez:

2-3 evőkanál
sűrített paradicsom
1 evőkanál
pizzakrém
ízlés szerint
szalámi és/vagy sonka
20 dkg
Mizo trappista sajt

Elkészítés

 

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb 1/2 órát kelesztjük. Közben a sűrített paradicsomot elkeverjük a pizzakrémmel.
A tésztát 1/2 cm-esre nyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Gondolatban átlósan megfelezzük, az egyik felét megkenjük a pizzakrémes eleggyel, szalámit rakunk rá és megszórjuk kevés reszelt sajttal. Kettéhajtjuk háromszög alakúra, a széleket villával lenyomkodjuk, és meghintjük reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.